petak, 13. travnja 2018.

Marica Stanković o opasnosti miješanih brakova

Službenica Božja Marica Stanković, za koju se vodi postupak za proglašenje blaženom, osobno je u više navrata pokušala spriječiti sklapanje međuvjerskih brakova pojedinih članica križarske organizacije.

O tome možete čitati u njenoj poznatoj knjizi Mladost vedrine (1944., str. 167.-170.).
To je svakako knjiga koju bi trebale pročitati sve katoličke djevojke.

U poglavlju koje govori o braku, dolazi do teme vjerske pripadnosti muža i žene.
Tu donosi tri konkretna slučaja djevojaka, koje su nekoć bile uzorne članice križarske organizacije, ali ih je međuvjerska "ljubavna veza" udaljila od katoličke vjere i odvojila od Crkve.

Ovdje se još jednom potvrđuje ono što smo svi vidjeli na toliko sličnih slučajeva u praksi. Miješani brakovi su rasadište vjerskog indiferentizma, liberalizma i moralnog relativizma.

Marica Stanković traži od članica križarske organizacije da uopće ne sklapaju poznanstva sa inovjercima. Ove bi njene stranice mogle biti tema cijelog jednog poglavlja srednjoškolskog vjeronauka.







1 komentar:

  1. Da dodam još par riječi sa svoje strane. Ovo možda danas više nije toliko aktualna tema, kao što je bila za vrijeme bivše Jugoslavije. No, za Hrvate u dijaspori ovo je itekako važna tema, jer oni većinom žive u vrlo heterogenim društvima.
    A tu je još i cijelo ozračje postkoncilskog ekumenizma i "međuvjerskog dijaloga", koji veoma pogoduju širenju međureligijskih brakova.
    Zapravo, ako išta možemo označiti kao vidljivu posljedicu modernističkog "ekumenizma" u zadnjih 50-ak godina, onda je to taj nekontrolirani enormni porast broja međureligijskih veza na Zapadu (bračnih i izvanbračnih).

    OdgovoriIzbriši